ENTREVISTA A L´AULA

Abril 11, 2020 a les 2:54 pm | Arxivat a Uncategorized | Deixa un comentari

1. A pesar de la situació actual, que ha obligat als centres educatius a la suspensió de les activitats formatives presencials, ja heu obert el termini de preinscripció per al curs que ve. Com portareu a terme aquest procés?

L´Aula facilitarà a les famílies la documentació necessària, tant per a la preinscripció com per la posterior matrícula mitjançant les comunicacions en la pàgina web de l´Aula (aulacarlet.wordpress.com), per Facebook i telèfon.

2. Quins requisits es deuen complir per matricular-se a l’Aula?

En primer lloc, es deu fer la preinscripció i, després, accediran aquelles xiquetes i xiquets d´edats compreses entre 9 mesos i 3 anys.

3. Quin serà l’horari del centre?

Tenim dos tipus d´horari:

· Horari d’escolarització: 9:30 fins a 12:30 i de 15:00 a 17:00

· Horari de conciliació: 8:45 fins a 13:00 i de 15:00 a 18:30

L’escola també està oberta al migdia per aquells xiquets que es queden al menjador. D’altra banda, tenim presents les demandes i necessitats de les famílies ampliant l’horari si cal.

Procurem que l´horari s’adapte i respecte el ritme dels xiquets, per això tampoc es pot ser estricte. Així, l’hora d’entrada a l’escola podrà ser fins les 10:30 pero no més tard, per tal de no trencar la dinàmica educativa de l’aula.

4. Teniu servei de menjador?

Si, l´horari és de 12.30 fins a les 15:00. Primer dinen i després fan la sesta. Aquest servei es pot contractar de forma fixa, esporàdicament o mitjançant uns abonaments de 5 o 10 dies.

5. A banda del temps lectiu que els xiquets passen a l’escola, quines altres activitats s’ofereixen?

· Reunions amb les famílies, on expliquem la dinàmica i filosofia de l’Aula.

· Entrevistes personals trimestrals o quan les famílies ho necessiten per dubtes, preocupacions del dia a dia…

· Un gràfic de desenvolupament, a principi i final de curs, on ajudar als pares en la trajectòria evolutiva dels seus fills.

· Taller de pares al centre.

· Excursions i celebracions durant el curs escolar.

6. Contempleu facilitats econòmiques per a les famílies?

El cost de l´escolarització està cobert parcialment per la Conselleria d´Educació amb els Bonos i per l´Ajuntament amb una ajuda mensual. La part restant és la que assumirien les famílies.

7. Es gratuït de 2 a 3 anys com les escoles infantils municipals?

Pel moment no. Aquesta ha sigut una lluita que hem dut a terme durant dos cursos i que continuarem reivindicant. Com a la majoria dels pobles, el problema a Carlet és que el nombre de xiquetes i xiquets és superior a les places oferides en les escoles infantils municipals. Les famílies es queixen, amb raó, perquè no entenen que hagen de pagar més únicament pel fet que no hi ha les places suficients.

Com a centre educatiu, hem traslladat en diverses ocasions aquesta problemàtica a l’Ajuntament i la solució que va convenir de manera unilateral és donar una assignació mensual depenent de la renda de cada família (entre 10 i 50 euros). Nosaltres pensem que el problema no està resolt i, per això, continuarem lluitant per una solució satisfactòria.

8. Quina és la posició i proposta de l’Aula respecte a la qüestió anterior?

Entenem el punt de vista de les famílies i pensem que, com que actualment al poble no es compten amb suficients recursos i infraestructures per garantir l’educació de 0 a 3 anys pública per a tots els xiquets i xiquetes, la solució passaria per concertar els centres privats que ofereixen aquesta etapa educativa. D’aquesta manera la Conselleria d’Educació assumiria una gran part del cost  que, en l’actualitat, recau sobre les famílies. Una altra sol.lució seria augmentar la dotació econòmica que dona l’Ajuntament per ser una escola infantil autoritzada per Conselleria d´Educació.

9. ¿Què vos diferencia respecte a altres centres?

En primer lloc, l´edat com a centre. Portem 30 anys treballant i disfrutant de l´Educacio Infantil. Vam ser un centre pioner al poble ja que començarem donant un servei que considerem important i que no hi havia a Carlet.

No som una ludoteca, ni un centre de guàrdia i custòdia. Som un centre privat que compleix amb tots els requisits relacionats amb instal.lacions, equipament, personal i programacions educatives que exigeix la Conselleria d’Educació.

Tenim molt clar com es treballa amb xiquetes i xiquets d’aquestes edats. Sabem que el moviment és la base i la vida en els xiquets de 0 a 3 anys, que les taules i cadires no es necessiten per a quasi res, que els materials editats tampoc són tan necessaris (ja tindran temps en la seua etapa escolar)… El protagonista és el cos, per això l´Aula és un espai obert, sense barreres, per fomentar que el moviment siga continu i afavoridor. Sabem que es troben en una etapa de descobriments i que necessiten experimentar.

Tenim un pilar bàsic, la psicomotricitat i una de les millors ferramentes, el joc. Joc i moviment actuen com un motor de desenvolupament. Tot nodrit amb l’afecte i la il.lusió d´un bon equip de professionals.

10. Per acabar i de forma breu, ¿com es defineix l’Aula?

L´Aula és un espai per a tots. Un lloc per a crear, créixer, aprendre, pensar… Un lloc per a no avorrir-se i, tot això, sense preses. És un lloc per a ser feliç. Preparem per aprendre tota la vida però aprendre amb i dels demés.

Feu un comentari »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Deixa un comentari

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.
Entries i comentaris feeds.